Jeg tar meg en røyk : Politi, psykiatri og behandlinga av brysomme personer / Magne Leonard Karlsen. Saltdal : Eget, 2013. Last ned boken som epub.


Leseveiledning:


iPad: Har du iPad er det veldig greit å få lest «Jeg tar meg en røyk». Alt du trenger er en bokhylle, og på iPad-brettet heter bokhyllen «iBooks»:
 1. Trykk på knappen for å vise appene på brettet ditt. Dra mot venstre for å se om du har «iBooks» installert allerede.
 2. Hvis du ikke finner «iBooks», går du til «App Store». Hvis du har iBooks allerede, hopp til punkt 8.
 3. Søk i butikken etter «iBooks». Trykk lett på «Gratis» så knappen skifter til «Installér app». Trykk lett igjen på denne.
 4. Brettet spør nå etter Apple-ID-passordet ditt, fordi du skal laste ned en ny app.
 5. Hvis du ikke har eller husker Apple-ID-passordet, må du trykke deg ut igjen med knappen nederst på selve brettet, og trykke én gang til for å finne appen «Innstillinger», som har et tannhjul-ikon.
 6. I venstremenyen under «Innstillinger» trykker du «iTunes og App Store». Trykk så feltet «Apple-ID» øverst til høyre.
 7. Her velger du «iForgot» og følger instruksjonene. Du får da velge deg et nytt passord for hele brettet. Hopp til punkt 2.
 8. Start «Safari»-appen på iPad-brettet og gå til adressen «glohug.no/karlsen/politiogpsykiatri/».
 9. Klikk den blå linken «epub» øverst på siden. Vær tålmodig og vent på at valget kommer opp, og velg så «Åpne i iBooks».
Ferdig! «Jeg tar meg en røyk» settes nå på plass i bokhyllen, og du er klar til å starte lesingen. Brettet husker hvor langt du var kommet sist du leste i boken.
PC/mac:
 1. Gå til glohug.no/karlsen/politiogpsykiatri/ med en laptop eller stasjonær PC/mac.
 2. Klikk på linken «epub» øverst på siden, og velg «last ned» eller «download».
 3. Dobbelklikk filen og se om den allerede har et program som kan åpne den.
 4. Hvis ikke, kan du lese den i enten Chrome (anbefales) eller Firefox på denne måten:
 5. Chrome: Installér Chrome-utvidelsen «Readium», klikk ny tab i Chrome, start «Readium» og legg til Jeg tar meg en røyk i Readium-bokhyllen ved å finne den fra menyene i Readium-appen.
 6. Firefox: Installér utvidelsen «epubreader» og dobbelklikk deretter filen «karlsen-boktittel.epub» i Finder eller Utforsker. Boken vil da åpne seg i Firefox. Med epubreader & Firefox kan du også bare klikke på linken «epub», så åpner boken seg helt av seg selv i nettleseren. Både Firefox og Chrome lagrer boken lokalt, så man kan lese den selv uten nett på den samme maskinen.


Boken anbefales lest i to spalter eller sånn at du ser to boksider samtidig, som her fra Chromes Readium: